main logo
1215

Incendiul în care au murit 5 fete: Detaliul care putea evita tragedia

Cele cinci adolescente care şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit într-un escape-room din Polonia nu au avut nicio şansă să se salveze din flăcări, au spus procurorii.

Incendiul în care au murit 5 fete: Detaliul care putea evita tragedia

Mânerul uşii fusese demontat şi ascuns, a precizat miercuri pentru dpa un purtător de cuvânt din partea anchetatorilor din Koszalin (nordul Poloniei). Găsirea mânerului făcea parte din joc, a spus Ryszard Gasiorowski, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

În jocurile de tip escape room, participanţii trebuie să rezolve o serie de puzzle-uri pentru a putea ieşi din camera încuiată.

Flăcările au împiedicat operaţiunea de salvare a tinerelor din exterior, blocând calea de acces dintre adolescente şi bărbatul de 25 de ani care lucra la sala de distracţii. Acesta a suferit arsuri grave în timpul incendiului de vineri.

Echipele de intervenţie nu au ajuns în timp util pentru a salva fetele, care au murit intoxicate cu fum. Adolescentele, venite la escape-room pentru a sărbători o aniversare, vor fi înmormântate joi.

„Singura modalitate de a scăpa era pe uşă", a spus Gasiorowski. Ferestrele erau astupate cu plăci de rigips.

Proprietarul în vârstă de 28 de ani al sălii de distracţie se află în arest preventiv şi este pasibil de o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru nerespectarea reglementărilor de siguranţă şi omor din culpă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării