main logo
411

Incendiul din Odesa: 29 de cetățeni străini sunt cazați într-un liceu

După incendiul care s-a produs în hotelul „Tokyo Star” din Odesa au fost evacuate 136 de persoane.

Incendiul din Odesa: 29 de cetățeni străini sunt cazați într-un liceuFoto: unian.net

Potrivit presei locale, 66 de persoane au fost cazate în liceul „Olimpieț”, dintre care 29 sunt cetățeni străini. Autoritățile ucrainene nu anunță din ce state sunt aceștia, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În incendiu și-au pierdut viața 9 persoane, iar alte 10 au fost rănite. Patru victime sunt în stare gravă la reanimare. Deocamdată, se cunoaște doar că unul dintre răniți este cetățean străin din Siera Leone.

Consulatul R. Moldova din Odessa nu a anunțat dacă printre persoanele care au fost cazate în hotelul „Tokyo Star” în noaptea în care s-a produs incendiul se aflau și cetățeni moldoveni. Reprezentanții Ministerului de Externe au promis că vor veni astăzi cu precizări.

Proprietarul hotelului a fost arestat. Președintele Ucraineni a declarat că va urmări personal cum va decurge ancheta, astfel încât cei care se fac vinovați să răspundă.

Astăzi, în Ucraina a fost declarată zi de doliu în memoria victimelor incendiului din hotelul „Tokyo Star”.

Știri.md amintește că cel puţin opt persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unui incendiu produs sâmbătă dimineaţă într-un hotel situat în apropierea Portului Odesa, pe litoralul ucrainean al Mării Negre, anunţă serviciile de intervenţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării