main logo
513

Incendiul de pădure din insula Thassos ar fi fost pus intenționat de un pensionar

Incendiul de pădure din insula Thassos din Grecia ar fi fost pus intenționat. Vestea șocantă a fost dată de presa elenă, care scrie că un barbat a fost arestat de polițiștii din Kavala după ce asupra lui au fost găsite mai multe articole pirotehnice.

Incendiul din insula Thassos ar fi fost pus intenționat de un pensionarFoto: Știrileprotv.ro

Flăcările au izbucnit săptămâna trecută în Potamia și au lăsat în urmă un dezastru, transmite Știri.md cu referire la Știrileprotv.ro.

Jurnaliștii de la Kavala News spun că procurorii au preluat ancheta în cazul incendiului din insula Thassos care a mistuit o suprafață imensă din pădurea Potamia.

Mai multe persoane au fost audiate în ultimele zile, iar anchetatorii au luat în considerare de la bun început și varianta incendierii cu intenție, mai ales după ce focul a reizbucnit pe 13 august, deși inițial fusese stins.

De altfel, și localnicii de pe insulă au spus că la mijloc ar fi interese imobiliare, iar pădurea ar fi fost incendiată intenționat.

Suspectul a fost arestat

Jurnaliștii din Kavala au mai scris, marți, că suspectul principal este un pensionar de 65 de ani, care a fost chemat la audieri după ce în mașina lui ar fi fost găsite diferite dispozitive și substanțe inflamabile. În urma audierilor, bărbatul ar fi fost arestat.

Incendiul a izbucnit pe 10 august, în nord-estul insulei, aproape de cea mai cunoscută plajă de acolo, o destinație preferată de foarte mulți români. Potrivit unor reprezentanți din turism, pe insula Thassos își petrec vacanta aproximativ 100.000 de români. Aceștia nu au avut de suferit din cauza incendiului, chiar dacă au existat și alerte de evacuare pentru zone care erau în calea flăcărilor.

Doi voluntari greci au fost însă răniți în primele intervenții de stingere a incendiului de la sol, după ce un copac a căzut lângă ei și s-au ales cu răni la picioare. În misiunile de stingere desfașurate săptămâna trecută au luat parte peste 100 de pompieri și alte sute de voluntari, dar și avioane și elicoptere.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării