main logo
448

Incendiul de la Notre Dame, subiectul unui serial în genul Chernobyl

Casele de producţie Pathe şi Vendome Group vor realiza o miniserie TV despre incendiul care a devastat catedrala Notre Dame din Paris, inspirat din formatul serialului de succes ”Chernobyl”, au anunţat cele două companii.

Incendiul de la Notre Dame, subiectul unui serial în genul Chernobyl

Pentru reconstrucția catedralei, care va dura circa 7 ani, s-au adunat din donații peste 900 de milioane de euro, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Pathe şi Vendome Group au cumpărat drepturile asupra unor reportaje publicate în cotidianul The New York Times despre evenimentele care au urmat după declanşarea incendiului din Paris – a cărui origine încă nu se cunoaşte – şi despre intervenţia pompierilor parizieni care au reuşit să salveze clădirea istorică de la o distrugere totală. 

Notre Dame este mai mult decât o clădire. Este locul unde s-a născut Parisul şi o parte a sufletului său. 

Acest serial dramatic va spune povestea adevărată a ceea ce s-a întâmplat în acea noapte devastatoare şi nu doar despre evenimentele din 15 aprilie Philippe Rousselet, director la Vendome Group Rousselet a declarat pentru revista Variety că sursa de inspiraţie a fost ”Chernobyl”, o producţia de mare succes a postului HBO, care a utilizat ”un subiect emblematic şi a urmărit o serie de personaje care au prezentat povestea din mai multe perspective”. 

Noua miniserie TV, aflată încă într-o fază preliminară de dezvoltare, va fi filmată în engleză, dar va folosi şi alte mijloace de exprimare pentru a fi prezentat cât mai realist. 

Cele două case de producţie au început convorbiri cu mai mulţi scenarişti şi cu un cunoscut regizor britanic, al cărui nume nu a fost dezvăluit. 

Donații de 922 milioane de euro Reportajele publicate în prestigiosul cotidian american au pus accent pe succesiunea evenimentelor şi pe identificarea incendiului la jumătate de oră de la izbucnire, ceea ce, potrivit The New York Times, a fost urmarea unei serii de neînţelegeri şi probleme de comunicare între reprezentanţii bisericii şi compania de securitate. 

Anunţul despre viitorul serial intervine la şase luni după ce incendiul a distrus acoperişul şi fleşa catedralei Notre Dame. 

Donaţiile pentru reconstrucţia clădirii au ajuns la 922 milioane de euro, potrivit ministrului francez al culturii, Frank Riester. 

Lucrările de reconstrucţie se află în faza iniţială de stabilizare, pentru a evita o posibilă prăbuşire a clădirii, iar reconstrucţia ar putea dura între cinci şi şapte ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării