main logo
789

Incendiu la Notre-Dame: Noi imagini cu efectele focului din Catedrală

Focul de la Notre Dame s-a propagat extrem de rapid, povesteau chiar o parte dintre pompierii care au intervenit, iar flăcările au cuprins tot acoperişul, o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

Incendiu la Notre-Dame: Noi imagini cu efectele focului din Catedrală

Echipele de intervenţie sunt încă la faţa locului, de altfel sunt si echipe care evaluază pagubele. Din donaţii private s-au strâns deja jumătate de miliard de euro pentru restaurarea catedralei, iar ministrul francez al culturii spune că mare parte din operele de artă din interior nu au ars şi pot fi restaurate, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Laurent Nunez - ministrul francez de Interne: Lucrările de securizare în interiorul catedralei vor dura aproximativ 48 de ore. 

Operaţiune necesară pentru ca angajaţii ministerului Culturii să poată intra în interior pentru a recupera opere de artă care, în mare parte, nu au fost afectate. Ele (operele de artă, n.r.) au fost transportate în sediul primăriei, unde sunt şi acum.

Anne Hidalgo - primarul Parisului: Sunt acolo. Ieri, am pus la dispoziţie imediat, pentru că eram aproape, sala Saint-Jean, o sală mare în care de regulă ţinem expoziţii, pentru a putea proteja aceste picturi şi obiecte de artă, inclusiv, bineînţeles, coroana cu spini şi tunica Sfântului Louis, care sunt într-un loc sigur.

Franck Riester - ministrul francez al Culturii: În privinţa marilor picturi, operele de artă de la Notre-Dame vor putea fi recuperate cel mai repede de vineri dimineaţa. Deocamdată, nu au fost afectate de foc, doar de fum şi vor fi transferate în siguranţă la Luvru, unde vor fi uscate, protejate, conservate şi restaurate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării