main logo
924

Incendiu la Notre-Dame, coincidențe fatidice. Ce tragedii s-au mai întâmplat pe 15 aprilie

Ziua de 15 aprilie e o zi neagră pentru Europa, pentru creștinism, pentru cultură. Una dintre capodoperele arhitecturale ale lumii, Notre-Dame, a fost cuprinsă de un incendiu de proporții.

Incendiu la Notre-Dame. Ce tragedii s-au mai întâmplat pe 15 aprilie

Ziua de 15 aprilie a fost, de-a lungul anilor, data altor tragedii de proporții, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro. 

Pe 15 aprilie 1912, celebrul vas de croazieră Titanic s-a scufundat în apele din nordul Atlanticului, după ce a lovit un iceberg. Dintr-un total de 2.224 de persoane, doar 710 au scăpat cu viață. Drama n-a fost uitată nici până în ziua de azi.

În 1970, în timpul teribilului război civil din Cambodgia, peste 800 de membrii ai comunității vietnameze au fost uciși și aruncați în apele fluviului Mekong. În războiul declanșat în timpul regimului lui Pol Pot au murit sute de mii de oameni, dar ziua de 15 aprilie a rămas în memoria colectivă una dintre cele mai negre, pentru masacrul de pe fluviul Mekong. 

În 1989, pe stadionul „Hillsborough”, din Sheffield, era programat un meci din semifinalele Cupei Angliei între FC Liverpool și Nottingham Forest. Lumea a dat buluc în stadion și s-a produs una dintre cele mai mari tragedii. În înghesuială au murit 96 de fani. 

Tot într-o zi de 15 aprilie s-a mai consemnat o pagină neagră din istoria sportului. În 2013, maratonul de la Boston a fost ținta unui atac terorist. Două bombe au explodat pe traseul alergătorilor și a omorât trei oameni, iar 264 au fost răniți.

În 2014, a avut loc „Masacrul de la Bentiu, „una dintre cele mai dramatice pagini din istoria războiului civil din Sudanul de Sud, în timpul căruia au fost uciși 200 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării