main logo
448

Incendiile din Amazon se extind: Mii de soldați au fost mobilizați

Incendiile continuă să facă ravagii luni în Pădurea Amazoniană din Brazilia, în ciuda mobilizării avioanelor-cisterne, pompierilor și soldaților pentru a lupta cu flăcările uriașe, relatează AFP.

Incendiile din Amazon se extind: Mii de soldați au fost mobilizați

Orașul Porto Velho, din statul Rondônia (nord-vest), unde două avioane Hercules C-130 au lansat de duminică zeci de mii de litri de apă pentru a lupta cu flăcările, a rămas acoperit de mari nori de fum, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Pe lângă cele două aparate ale forțelor aeriene, zeci de pompieri au fost detașați duminică pentru a lupta împotriva extinderii incendiilor. Brazilia a acceptat de asemenea ajutor de la Israel, care a propus să trimită un avion.

Ministrul Justiției și de Securitate Publică, Sergio Moro, a dat, de asemenea, undă verde pentru detașarea polițiștilor pentru a aborda problema distrugerii pădurilor din Amazon.

Între sâmbătă și duminică, 1.133 de noi incendii au fost identificate de către Institutul Național pentru cercetare spațială.

Până acum, șapte state, inclusiv Rondônia, au făcut apel la armată. Aproximativ 43.000 de soldați sunt disponibili pentru a lupta cu incendiile din Pădurea Amazoniană, a spus ministrul Apărării, Fernando Azevedo e Silva.

Cu toate acestea, nu este clar care este numărul soldaților trimiși pentru a se confrunta cu incendiile și modul lor de acțiune.

Suprafețe mari din regiunea amazoniană au fost devastate de către cele mai grave incendii din ultimii ani.

Potrivit ultimelor date oficiale, 80.626 incendii au fost înregistrate în Brazilia în acest an, cel mai mare număr de incendii din 2013 până acum, dintre care peste jumătate s-au înregistrat în Pădurea Amazoniană.

Defrișarea accelerată de sub guvernul lui Jair Bolsonaro care a încurajat cultivarea și fermele de bovine în Pădurea Amazoniană, corelate cu un sezon secetos, explică magnitudinea incendiilor.

Pădurea Amazoniană, care în proporție de 60% se întinde pe teritoriul Braziliei, se întinde de asemenea în Bolivia, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Peru, Surinam și Venezuela.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării