main logo
1464

Incendii forestiere în Portugalia: Mii de salvatori luptă cu flăcările

Ploile din această primăvară și început de vară nu au salvat Portugalia de incendiile forestiere. De această dată sezonul a început mai târziu decât de obicei, dar cu o intensitate mai mare.

Incendii forestiere în Portugalia: Mii de salvatori luptă cu flăcărileFoto: bbc.com

Mai mult de 140 de incendii fac ravagii în țară, 19 avioane, elicoptere și drone, aproape 900 de unități de echipamente la sol și aproximativ 3.000 de persoane sunt implicate în stingerea acestora, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Principalele focare sunt în nordul și centrul țării. În apropiere de Aveiro, incendiile sunt deosebit de grave. Din cauza flăcrilor, principala autostradă dintre Porto și Lisabona a fost închisă luni.

Potrivit ultimelor date ale autorităților, două persoane au murit în timpul stingerii, iar mai mult de zece au fost rănite. Populația a fost evacuată din mai multe sate.

Vara anului 2024 în Europa a fost cea mai caldă din istorie, precum și pe întreaga planetă. Anul curent se va dovedi, probabil, cel mai cald din istoria omenirii, ceea ce va face din ultimul deceniu cel mai cald înregistrat și va confirma tendința de încălzire la scară largă a planetei.

Pentru următoarele zile, meteorologii anunță că Portugalia va continua să se confrunte cu vreme caldă și uscată.

Incendiile nu se vor potoli, au avertizat autoritățile țării, care au impus un regim de pericol sporit pe întreg teritoriul Portugaliei până la sfârșitul zilei de 19 septembrie, „având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele zile, care indică o creștere semnificativă a riscului de incendii forestiere”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării