main logo
545

Incendii de vegetație în Grecia: Mai multe localități au fost evacuate

Stare de urgență în insula Evia din Grecia din cauza incendiilor de vegetație. Mii de oameni din patru localități au fost evacuați din calea flăcărilor de către autoritățile elene care au solicitat asistență din partea partenerilor europeni.

Incendii de vegetație în Grecia: Mai multe localități au fost evacuate

Peste 200 de pompieri intervin cu șase elicoptere și șase aeronave pentru a stinge incendiile de vegetație care fac prăpăd în insula elenă Evia, relatează agenția Reuters, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro. 

Croația și Italia au anunțat că vor trimite ajutoare, ca urmare a apelului lansat de către autoritățile din Grecia. În centrul insulei Evia a fost instituită starea de urgență. Patru localități au fost evacuate ca măsură de precauție, au anunțat pompierii eleni. 

Potrivit sursei citate, premierul grec Kyriakos Mitsotakis s-a întors dintr-o vizită oficială pentru a supraveghea intervenția autorităților.

Fumul degajat de incendiul de vegetație a ajuns și în zone ale Atenei, capitala Greciei, situată la aproape 110 kilometri distanță față de insulă. Grecia se confruntă frecvent cu incendii de vegetaţie în timpul verii. În ultimele zile, pompierii au fost mobilizați să stingă peste 180 de incendii de vegetație izbucnite în mai multe regiuni ale Greciei. 

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că riscul de producere a incendiilor de vegetație este ridicat în mai multe zone ale statului elen. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării