main logo
513

Incendii de vegetație în Australia: Zeci de case au fost mistuite

Incendiile de vegetaţie din Australia au pus în pericol mii de oameni. Din fericire, autorităţile au reuşit să îi evacueze pe localnici din calea flăcărilor şi nu au existat victime.

Incendii de vegetație în Australia: Zeci de case au fost mistuite

Potrivit oficialilor, vremea începe să se îmbunătăţească, iar numărul focarelor s-a redus, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Autorităţile au intervenit cu avioane speciale pentru stingerea incendiilor în zonele greu accesibile pentru maşinile de pompieri. Cel puţin 50 de case au fost mistuite de foc. Dar, cu toate că flăcările au înghiţit o zonă foarte populată, nu s-a înregistrat nicio victimă.

Jackie Trad, Premierul statului Queensland: “Faptul că am avut o furtună de foc atât de puternică într-o regiune atât de populată din apropierea Coastei Însorite şi nu am avut niciun deces, nicio persoană dispărută, o casă distrusă şi o alta afectată nu este decât un miracol.”

Din fericire pentru oamenii din statul Queensland, vântul nu mai suflă cu o putere atât de mare, iar numărul focarelor a scăzut.

Kevin Walsh, Departamentul de Pompieri: “Am zburat deasupra întregii regiuni şi în zona de coastă. Mai sunt câteva focare de incendii care ne îngrijorează. Dar prin îmbunătăţirea vremii din această după-amiază şi în mod sigur din următoarele două zile creşte posibilitatea să-i aducem pe locuitori la casele lor şi suntem foarte recunoscători de răbdarea de care a dat dovadă întreaga comunitate în timp ce noi desfăşuram aceste activităţi”.

Într-un stat învecinat, pompierii au luptat cu trei incendii de proporţii, însă zonele afectate nu sunt locuite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării