main logo
423

Încă două țări din Europa impun teste COVID-19 pasagerilor din China

Pasagerii care călătoresc cu avionul din China către Portugalia sau Olanda trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri în China, au anunțat vineri oficiali din Ministerele Sănătății ale celor două țări, potrivit AFP.

Încă două țări din Europa impun teste COVID-19 pasagerilor din ChinaFoto: Profimedia

În Olanda, măsura intră în vigoare începând din 10 ianuarie și urmează recomandările Uniunii Europene, a precizat Ministerul olandez al Sănătății într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

„Cred că este important să implementăm măsuri de călătorie în cadrul luptei împotriva COVID-19 la nivel european”, a afirmat ministrul olandez al Sănătății, Ernst Kuipers, citat în comunicat.

Autoritățile olandeze recomandă purtarea măștii

Guvernul olandez recomandă de asemenea „cu fermitate”, începând de vineri, portul măștii medicale în cursele înspre și dinspre China.

„Guvernul studiază posibilitatea analizării apelor reziduale din toaletele avioanelor care vin din China în scopul identificării unor mutații virale”, a adăugat ministerul.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam este unul dintre cele mai mari aeroporturi europene, un punct important de legătură unde au loc numeroase transferuri intercontinentale.

Apele reziduale din avioane vor fi analizate

Totodată, pasagerii din China care se îmbarcă într-o cursă aeriană cu destinația Portugalia trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 înainte de îmbarcarea în aeronavă, a anunțat vineri Ministerul Sănătății portughez.

În aceste curse, călătorii și echipajul trebuie să poarte de asemenea mască, a precizat ministerul într-un comunicat.

Începând de sâmbătă, o parte din acești călători vor fi supuși la sosirea pe aeroporturile portugheze la teste „aleatorii, dar cu caracter obligatoriu”, în scopul identificării variantelor în circulație ale virusului.

În același scop, apele reziduale ale aeroportului din Lisabona și din avioanele care vin din China vor fi de asemenea analizate.

Mai multe țări au luat deja măsuri asemănătoare

China se confruntă cu un val de contaminări fără precedent în ultimii trei ani, iar Uniunea Europeană a încurajat cu fermitate în această săptămână statele membre să impună teste efectuate în China înaintea zborului, care să fie apoi completate prin „teste aleatorii” la sosirea pe teritoriul european.

Ca măsură de precauție, mai multe țări printre care Statele Unite, Japonia, Franța și Germania au decretat deja măsuri identice. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării