main logo
1038

Inaugurare secretă: Lukașenko a depus jurământul de președinte

Miercuri, la Minsk, a avut loc ceremonia de inaugurare în funcția de președinte a lui Aleksandr Lukașenko. Evenimentul a avut loc la Palatul Independenței din Minsk, iar data ceremoniei a fost păstrată în secret până în ultimul moment, transmite Tut.by.

Inaugurare secretă: Lukașenko a depus jurământul de președinte

Cu mâna pe Constituție, Lukașenko a rostit jurământul în limba belarusă, apoi a semnat actul depunerii jurământului, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Președinta Comisiei Electorale Centrale din Belarus, Lidia Ermoșina, i-a prezentat lui Lukașenko certificatul președintelui Republicii Belarus.

Potrivit agenției BELTA, Lukașenko a spus că preia funcția de președinte cu un sentiment de mândrie pentru belaruși.

„Ziua de învestire a președintelui este ziua victoriei noastre. Nu am ales doar președintele țării - ne-am apărat valorile, viața pașnică, suveranitatea și independența. Și în acest sens, mai avem multe de făcut”,a spus Aleksandr Lukașenko.

Ceremonia a fost pregătită în mare secret și nu a fost transmisă în direct, așa cum prevede legislația, la radio și televiziunea publică. În timp ce Lukașenko își rostea jurământul, la TV erau transmise seriale.

Cu puțin timp înainte de sosirea cortegiului prezidențial la Palatul Independenței, circulația pe artera principală a fost închisă, iar lângă Palatul Independenței a fost adusă tehnică militară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării