main logo
455

În Transnistria va fi marcată pe larg Ziua Națională a Rusiei

Ziua Rusiei este şi sărbătoarea Transnistriei, care se bucură de succesele şi realizările poporului rus. Acest lucru este menţionat în mesajul de felicitare al liderului transnistrean Vadim Krasnoselski cu ocazia sărbătorii, marcate miercuri.

În Transnistria va fi marcată pe larg Ziua Națională a RusieiFoto: eumaidanpress.com

Potrivit Infotag, el susţine că "Rusia apărată de Dumnezeu priveşte astăzi înainte şi depăşeşte cu demnitate dificultăţile, înaintează neobosit pe an ce trece spre prosperitate şi un viitor fericit", transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

"Poporul multinaţional transnistrean se vede parte a Rusiei, votând pentru acest lucru la referendum. Suntem extrem de recunoscători Rusiei pentru ajutor şi susţinere, pentru poziţia sa de neclintită în menţinerea păcii şi stabilităţii pe Nistrului", se arată în mesajul de felicitare al lui Krasnoselski către transnistreni.

Cu ocazia sărbătorii, în toate localităţile au loc diferite festivităţi: concerte, expoziţii, concursuri, ateliere de lucru, competiţii sportive. De exemplu, în satul Chiţcani, autorităţile locale organizează acţiunea patriotică "Împreună cu Rusia!", iar pentru copii este pregătit un program informativ distractiv.

Seara, la Casa de Cultură din satul Bîcioc din raionul Grigoriopol va putea fi urmărit un concert al colectivelor locale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării