main logo
537

În Rusia s-a înregistrat o creștere a radioactivității după o explozie

Primăria oraşului Severodvinsk a informat cu privire la o "creştere pentru scurt timp" a radioactivităţii după explozia produsă joi la o bază de lansare a rachetelor în regiunea Arhanghelsk, în timpul testării unui motor de rachetă pe bază de combustibil lichid, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

În Rusia s-a înregistrat o creștere a radioactivității după o explozieFoto: tagblatt.ch

După incident, Ministerul Apărării rus a dat asigurări că „nu există niciun fel de contaminare radioactivă” şi că „nivelul este normal”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Dar oficialii primăriei din Severodvinsk a transmis că în jurul orei locale 11:40, senzorii sistemului automatizat de monitorizare a radiaţiilor şi condiţiilor meteorologice din oraș au înregistrat o creştere pe termen scurt a nivelului de radiaţii.

„Senzorii din Severodvinsk au înregistrat o creştere pentru scurt timp a radioactivităţii. Nivelul de radioactivitate a revenit în prezent la normal”, a indicat primăria într-un comunicat. 

Potrivit presei ruse, incidentul s-a produs la centrul de teste ‘Nionoks’ (nr.45) care face parte din baza navală rusă de la Marea Albă, în apropiere de Severodvinsk. 

Acest centru a fost creat în 1954 pentru testele cu rachete balistice şi de croazieră cu lansare de pe mare. În urma deflagrației de la baza militară rusă, doi oameni și-au pierdut viaţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării