main logo
1023

În Iordania există un muzeu militar subacvatic

Cum poate aparatura militară să salveze viața marină? Simplu, aruncând pe fundul mării tancuri, elicoptere și chiar un avion. Se întâmplă în Iordania, într-o populară zonă de scufundări, unde amatorii pot vizita un adevărat muzeu militar subacvatic.

În Iordania există un muzeu militar subacvatic

Un avion scos din uz se pregătește să-și ia locul pe fundul golfului Aqaba din Iordania, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro

Zona este foarte populară printre turiștii amatori de scufundări, dar a căror prezență pune în pericol coralii și viața marină în general.

Nayeh Bakhit, comisar, Zona Economică Aqaba: "Acest avion va fi adăpost şi casă pentru organismele marine, va ajuta la dezvoltarea vieţii, inclusiv a recifurilor de corali şi la înmulţirea peştilor în Golful Aqaba."

Sute de curioși au fost prezenți la scufundarea avionului care își ia locul într-un adevărat muzeu subacvatic. Acum două luni, în Golful Aqaba au fost scufundate 19 vehicule militare, inclusiv tancuri, elicoptere, ambulanțe sau tunuri antiaeriene.

Sharhabeel Madi, comisar pentru turism: "Se creează astfel un nou loc de scufundări în Aqaba şi se va reduce presiunea pe corali. 

Vom face investiţii să promovăm Aqaba şi să creştem numărul de turişti, mai ales printre cei care sunt în permanentă căutare de locuri noi şi interesante pentru scufundări."

Golful Aqaba este tot mai popular în rândul celor care fac scufundări. Dacă în 2017 acolo au mers în jur de 6 mii de turiști, anul trecut, numărul acestora a depășit 20 de mii. 

Lucru care a afectat grav flora și fauna marină din zonă. 

Oficialii iordanieni spera ca, pe viitor, aceștia să fie mai degrabă atrași de acest original muzeu și să ofere un respiro faunei și florei subacvatice, printr-o prezență cât mai redusă a oamenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării