352
0
Țara care vrea să construiască cea mai mare insulă artificială
352
0

Autorităţile din Hong Kong au anunţat, marţi, că intenţionează să construiască una din cele mai mari insule artificiale din lume.

Costul estimat pentru acest proiect este de 79 de miliarde de dolari, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Hong Kong-ul este renumit pentru că are una din cele mai puţin accesibile pieţe imobiliare de pe planetă. 

Astfel, propunerea Guvernului din Hong Kong prevede recuperarea a 1.000 de hectare din jurul celei mai mari insule care formează teritoriul Hong Kong, Lantau, în ideea de a putea construi până la 260.000 de locuinţe şi de a rezolva, astfel, deficitul de locuinţe din oraş. 

Insula artificială, care va avea o suprafaţă de aproape trei ori mai mare decât Central Park din New York, ar urma să coste de patru ori mai mult decât a costat aeroportul internaţional Hong Kong inaugurat pe insula Lantau în 1998 şi ar devansa cu mult faimosul complex în formă de palmier Palm Jumeirah din Dubai, care potrivit presei a costat 12 miliarde de dolari. 

Insula Lantau găzduieşte de anul trecut cel mai lung pod maritim din lume, care face legătura între Hong Kong, Macao şi China continentală, într-o perioadă în care Beijingul vrea să îşi extindă controlul asupra teritoriilor sale semi-autonome. 

Există și critici ai acestui proiect, care susţin că este mult prea costisitor şi ar putea afecta mediul înconjurător, în special vieţuitoarele marine. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter