21 aug, 2019 06:51
451
0
Imagini spectaculoase din satelit cu incendiul din insula Gran Canaria
21 aug, 2019 06:51
451
0

Un incendiu de vegetație deosebit de violent a cuprins mii de hectare de pământ din zona muntoasă din Insula Gran Canaria.

Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, a informat mediafax. Autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, considerat drept „plămânul” insulei, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare. 

Angel Victor Torres, președintele administrației regionale, a declarat că sute de pompieri se luptă cu acest incendiu „extrem de agresiv”, iar vremea caniculară și umiditatea scăzută îngreunează eforturile de stingere a flăcărilor. 

Antonio Morales, șeful administrației insulei Gran Canaria, a declarat presei locale că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Autoritățile nu au prezentat încă dovezi în acest sens. 

Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație. 

Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o fotografie color realizată cu un satelit din rețeaua Copernicus în care se vede amploarea incendiului.

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter