main logo
865

Imagini spectaculoase din satelit cu incendiul din insula Gran Canaria

Un incendiu de vegetație deosebit de violent a cuprins mii de hectare de pământ din zona muntoasă din Insula Gran Canaria.

Imagini spectaculoase din satelit cu incendiul din insula Gran Canaria

Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, a informat mediafax. Autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, considerat drept „plămânul” insulei, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare. 

Angel Victor Torres, președintele administrației regionale, a declarat că sute de pompieri se luptă cu acest incendiu „extrem de agresiv”, iar vremea caniculară și umiditatea scăzută îngreunează eforturile de stingere a flăcărilor. 

Antonio Morales, șeful administrației insulei Gran Canaria, a declarat presei locale că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Autoritățile nu au prezentat încă dovezi în acest sens. 

Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație. 

Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o fotografie color realizată cu un satelit din rețeaua Copernicus în care se vede amploarea incendiului.

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării