326
0
Imagini spectaculoase din satelit cu incendiul din insula Gran Canaria
326
0

Un incendiu de vegetație deosebit de violent a cuprins mii de hectare de pământ din zona muntoasă din Insula Gran Canaria.

Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, a informat mediafax. Autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, considerat drept „plămânul” insulei, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare. 

Angel Victor Torres, președintele administrației regionale, a declarat că sute de pompieri se luptă cu acest incendiu „extrem de agresiv”, iar vremea caniculară și umiditatea scăzută îngreunează eforturile de stingere a flăcărilor. 

Antonio Morales, șeful administrației insulei Gran Canaria, a declarat presei locale că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Autoritățile nu au prezentat încă dovezi în acest sens. 

Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație. 

Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o fotografie color realizată cu un satelit din rețeaua Copernicus în care se vede amploarea incendiului.

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Картинки по запросу Gran Canaria fire

Citește și
article image
Incendii masive de vegetaţie în Utah: Zeci de hectare,...
0
135
article image
Liderii G7 vor participa la rezolvarea situaţiei din...
0
81
article image
Lupta pentru salvarea unor câini prinşi în incendiul din...
0
222
article image
Alertă de călătorie pe o insulă: 8.000 de oameni au fost...
0
192