main logo
1558

Imagini spectaculoase de la demonstrația de forță a marinei SUA din Marea Filipinelor

Forțele navale ale Statelor Unite și Japoniei au organizat sâmbătă exerciții militare de proporții în Marea Filipinelor, în apropiere de Taiwan și de regiunea controversată a Mării Chinei de Sud, pe care Washingtonul a spus că Beijingul și-a revendicat-o în mod „ilegal”.

Imagini de la demonstrația de forță a marinei SUA din Marea FilipinelorFoto: Profimedia

Flotila americană care a participat la demonstrația de forță a inclus două portavioane, două nave amfibii de asalt, două crucișătoare cu rachete ghidate și cinci distrugătoare, potrivit CNN, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Din partea Japoniei, a participat un distrugător de elicoptere, care este, în esență, un mic portavion.

Marea Filipinelor face parte din Oceanul Pacific și se află între Taiwan, Guam și Insulele Mariane de Nord, ultimele două fiind teritorii administrate de SUA. Oficialii forțelor navale americane nu au spus cât de aproape de Taiwan s-au desfășurat exercițiile militare.

La o zi după finalizarea antrenamentului americano-japonez, China a trimis 39 de avioane militare în zona de apărare aeriană a Taiwanului, cea mai mare astfel de incursiune din octombrie, anul trecut.

Partidul Comunist Chinez vede Taiwanul ca unul din teritoriile sale, cu toate că nu l-a administrat niciodată. Beijingul nu a exclus o soluție militară pentru a pune stăpânire pe Taiwan și a pus presiune constantă pe Taipei în ultimii ani prin incursiuni multiple din partea avioanelor de luptă ale aviației chineze în interiorul zonei de apărare a Taiwanului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării