main logo
773

Imagini scandaloase cu președintele țării în care se moare de foame

Înregistrări video cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro savurând suculente bucăţi de carne într-un restaurant de lux din Istanbul au suscitat luni indignarea în Venezuela, grav afectată de criza economică.

Imagini scandaloase cu președintele țării în care se moare de foame

„Te întâlneşti cu asta o singură dată în viaţă”, declara încântat Nicolas Maduro, în timp ce bucătarul-şef turc Nusret Gokce - supranumit “Salt Bae” - decupa bucăţi de carne într-unul dintre restaurantele sale, frecventat de celebrităţi precum Leonardo Di Caprio sau Cristiano Ronaldo, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

„Ne revedem în curând la Caracas. Mulţumesc”, a declarat apoi Nicolas Maduro, luându-şi rămas bun de la Salt Bae.

Liderul venezuelean, care s-a întors luni din vizita sa în China unde s-a deplasat pentru a căuta finanţări, a făcut o escală la Istanbul pentru a răspunde unei invitaţii la masă din partea autorităţilor turce, a explicat el.

“Chavismul (de la numele fostului preşedinte Hugo Chavez - n.r.) înseamnă să ceri un împrumut Chinei pentru că nu ai bani să-ţi plăteşti datoriile şi să te duci să mănânci într-un restaurant de lux”, a comentat pe contul său de Twitter expertul în mass-media digitale Luis Carlos Diaz.

Preţul mâncărurilor oferite în restaurantele lui Salt Bae oscilează între 70 şi 250 de dolari, potrivit mass-media specializate, adică între două şi opt salarii minime în Venezuela, potrivit cursului de schimb.

În alte înregistrări video, postate pe reţelele de socializare şi devenite virale, Maduro fumează un trabuc. “Să mănânci carne şi să fumezi trabuc (...) cu dolari care lipsesc pentru cumpărarea de medicamente şi hrană: PREŞEDINTELE OAMENILOR MUNCII”, a denunţat disidentul Nicmer Evans, într-o aluzie la penuriile de produse de primă necesitate în Venezuela.

Potrivit unui studiu realizat de principalele universităţi din Venezuela, 60% dintre locuitorii acestei ţări au pierdut în medie 11 kilograme, din cauza regimului alimentar sărac în proteine. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării