main logo
4134

Imagini înfiorătoare din Harkov: Cum arată cimitirul rachetelor rusești

Imagini înfiorătoare desprinse parcă din Primul Război Mondial. Ministerul Apărării din Ucraina a publicat duminică o fotografie în care sunt surprinși doi polițiști ce se uită la un munte uriaș de rachete rusești care au fost lansate în regiunea Harkov încă de la începutul războiului.

Imagini înfiorătoare din Harkov: Cum arată cimitirul rachetelor ruseștiFoto: Twitter

„Un depozit de rachete rusești care au distrus acest oraș în ultimele 9 luni. Nici măcar nu ne-am putut imagina așa ceva” a scris Ministerul ucrainean al Apărării în dreptul imaginii postate pe contul său de Twitter, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, Rusia a bombardat constant frontul nord-estic din Harkov pentru a bloca forțele ucrainene și a le împiedica să fie folosite pentru contraatacuri în alte regiuni, scrie Reuters.

Încă de la începutul războiului, orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, care se afla la aproximativ 15 km de liniile de front rusești, a fost ținta unor atacuri teribile deoarece se afla în raza de acțiune a majorității artileriei rusești.

Jurnalistul ucrainean Denis Kazanski a făcut o paralelă între fotografia din Harkov și imaginile surprinse în Franța și Belgia în anul 1916, în timpul Primului Război Mondial.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării