main logo
1187

Imagini emoționante: Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi

Ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev. Sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor 11 ucraineni uciși în avionul care a fost doborât din greșeală în Iran au fost repatriate duminică în Ucraina.

Imagini emoționante: Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi

Toți cei 176 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bordul avionului companiei Ukraine International au murit, după ce avionul de tip Boeing 737-800 a fost doborât pe 8 ianuarie în apropiere de Teheran, capitala Iranului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Potrivit Agerpres, majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetățenie. Canada a avut 57 de cetăţeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetăţeni ucraineni ucişi erau membri ai echipajului. 

În prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski, sicriele acoperite cu steagul ucrainean au fost coborâte unul câte unul dintr-un avion al armatei ucrainene şi urcate într-un dric care aştepta pe aeroportul internaţional Borispol, aflat la 29 kilometri est de Kiev. Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naţionalităţi ale celor ucişi.

Angajații companiei aeriene ucrainene, unii cu lacrimi în ochi, aşteptau pe pistă. Colegii piloților avionului doborât au îngenuncheat în momentul în care sicriele cu trupurile membrilor echipajului au fost aduse pe pista aeroportului. 

Rudele victimelor au sosit la aeroport cu buchete de flori. Potrivit sursei citate, autoritățile din Iran au anunţat sâmbătă că vor trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului doborât, fără a preciza, însă, când vor face acest lucru. E de așteptat ca oficiali iranieni să meargă în Ucraina săptămâna viitoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării