main logo
1235

Imagini dintr-un spital din Donețk: Nu am mai văzut atâta tragedie

Într-un spital mic din Donețk, puținii angajați și câțiva voluntari lucrează până la epuizare.

Imagini dintr-un spital din Donețk: Nu am mai văzut atâta tragedie

Acolo sunt duși, prima dată, soldații ucraineni răniți pe frontul din estul țării. După ce reușesc să îi stabilizeze, cadrele medicale îi trimit la clinici din vestul țării, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

"Nu am văzut atât de multă tragedie umană până acum și acestea sunt suferințe absolut inutile. Înțeleg că toată lumea spune că e război și vor fi victime, dar este îngrozitor când un lunetist rus pur și simplu ucide o mamă care vrea să treacă podul spre Irpin. Nu există nicio justificare pentru asta", povestește un medic.

Spitalul din orășelul Bakhmut, aflat în regiunea Donețk, nu a fost niciodată pregătit să primească zilnic zeci de ambulanțe care aduc răniți de pe frontul din estul Ucrainei. Acolo nu există nici personal suficient, nici spațiu și nici aparatură care să facă față fluxului imens de pacienți.

"Situația este îngrozitoare. Lumina și apa sunt oprite în mod repetat. Nu mai există nici gaze, nici apă și nici lumină de luni de zile. Sunt lupte în toate părțile, la Sievierodonețk, în fiecare zi", adaugă medicul.

Ambulanțele fac de zeci de ori pe zi drumul între spital și linia frontului din Donețk pentru a aduce răniți. Nu este deloc ușor, pentru că de multe ori au fost atacați și viețile le-au fost puse în pericol. Fiecare om salvat contează, așa că personalul medical înfruntă pericolele.

Bohdan Marchuk, paramedic voluntar: "Grav rănit, cu urme de șrapnel, fracturi deschise, l-am adus în siguranță la spital. Când ne-am întors, punctul de preluare a fost bombardat".

Principala sarcină a spitalului din Bakhmut este acum să stabilizeze răniții, astfel încât să poată fi mutați în spitale mai mari din vestul Ucrainei, mai departe de luptele grele care se dau în est.

Svetlana Druzenko, șefa echipei de evacuare: "În fiecare zi, oameni mor în diferite regiuni. Mulți mor. Acesta este cel mai înfricoșător lucru pentru mine. Mă gândesc la asta și vreau ca totul să se termine cât mai curând posibil. Dar înțeleg că nu se va întâmpla, continuă și va continua pentru mai mult timp".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării