main logo
1138

Imagini din interiorul celui mai amenințat trib. Pericolele ascunse

Un bărat surprins fără tricou și cu o suliță în mână, ar putea aparține tribului Awa, cel mai amenințat din lume.

Imagini din interiorul celui mai amenințat trib. Pericolele ascunseFoto: shutterstock.com

Imaginile au fost surprinse în pădurea tropicală din Amazon, din Brazilia, de un grup indigen, care vrea să sensibilizeze publicul cu privire la amenințările reprezentate de tăierile de lemne, de mineri și de traficanții de droguri, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

În imagini a fost surprins un bărbat cu pieptul gol și cu o suliță în mână, despre care se crede că aparține tribului Awa. La un moment dat, bărbatul miroase o macetă, care a fost lăsată în subteran, potrivit The Guardian. 

Awa a fost catalogat ca fiind cel mai amenințat trib din lume. Multe comunități au fost forțate să abandoneze pădurea, în timp ce altele rămân în izolare.

”Sperăm că această filmare va provoca o reacție pozitivă. Sperăm să aibă un impact bun asupra lumii pentru a ne ajută să protejăm oamenii și pădurea”, a declarat Flay Guajajara, cel care a surprins imaginile.

“Acest video este o dovadă în plus că oamenii Awa există cu adevărat. Dacă arunci o privire la fotografile surprinse de satelit, vei observa în ce pericol uriaș se află acești oameni. 

Cei care taie lemnele au ucis deja mulți dintre rudele lor și i-au forțat pe alții să plece din pădure”,a remarcat regizorul Stephan Corry.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării