main logo
935

Imagini dezolante cu populare obiective turistice pustiite de pandemie

Obiective turistice îndrăgite, care strângeau anual milioane de vizitatori, au ajuns să pară abandonate. Prin zonă mai trec doar patrulele de pliţie care-i îndeamnă pe locuitri să stea în case pentru a diminua pe cât posibil răspândirea coronavirusului.

Imagini dezolante cu populare obiective turistice pustiite de pandemie

Cu mai mult de o treime din populaţia lumii izolată, zboruri anulate şi graniţe închise, atracţiile internaţionale au ajuns să aibă un aer tot mai singuratic, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Multe obiective turistice îndrăgite, care atrăgeau anual milioane de turişti, sunt pustii din cauza pericolului răspândirii Covid-19. 

Turnul Eiffel a fost închis, într-un efort de a stopa răspândirea noului coronavirus. Puţinii turişti care ajung prin zonă mai pot admira obiectivul doar de la distanţă.

Pe fondul crizei din Italia Piata şi Bazilica Sfantul Petru au fost închise temporar pentru turişti. Toate celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc fără credinciosi în Piaţa Sf. Petru.

Cel mai important monument din Berlin, Poarta Brandenburg, atrage milioane de turişti anual. Astăzi doar oamneii care locuiesc în zonă mai pot fi văzuţi în preajma obiectivului şi poliţia care patrulează.

Catedrala Sagrada Familia, edificiu emblematic al oraşului Barcelona, operă a arhitectului Antoni Gaudí, nu mai primeşte vizitatori, însă continuă să oficieze slujbe.

Cele mai multe hoteluri şi cazinouri din Las Vegas şi-au închis porţile iar marile evenimente programate în viitorul apropiat au fost anulate.

Esplanada de la Domul Stâncii de pe Muntele Templului este şi ea pustie, cei câţiva credincioşi musulmani rugându-se la o distanţă apreciabilă unii de alţii.

Marea Piramida de la Giza este singura minune antică a lumii care a rezistat până astăzi. Nu acelaşi lucru se poate spune despre turiştii din jurnul acestui obiectiv, care s-au împuţinat în contextul pandemiei de coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării