main logo
686

Imagini cu trenul care a dus sicriul lui George Bush Sr.

Fostul președinte american George Herbert Walker Bush a fost înmormântat la biblioteca prezidențială din Texas.

Imagini cu trenul care a dus sicriul lui George Bush Sr.

Acolo își va dormi somnul de veci alături de soția lui, Barbara Bush, decedată în aprilie, și de fiica lor Robin, care s-a stins în 1953, la vârsta de 3 ani, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Sicriul a fost dus pe ultimul drum cu un tren special, după o slujbă la biserica episcopală din Houston. Sute de americani s-au strâns pe drum să salute trenul.

Staruri de muzică country au cântat în cursul ceremoniei religioase unde au vorbit fostul secretar de stat, James Baker, precum şi George P. Bush - fiul fostului guvernator de Florida, Jeb Bush, şi nepot al preşedintelui defunct.

După slujbă, sicriul fostului preşedinte George H.W. Bush a fost condus pe ultimul drum cu un tren creat special pentru el. 

Locomotiva, vopsită la fel ca aeronava prezidenţială Air Force One, a fost denumită 4141, în onoarea celui care a fost cel de la 41-lea preşedinte al Statelor Unite.

A fost dorinţa lui Bush Senior includerea unui tren funebru ca parte a funeraliilor de stat, prin care s-a despărţit de această lume. 

O tradiţie începută cu Abraham Lincoln, dar la care nu s-a mai recurs, la funeraliile unui şef de stat american, de aproape 50 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării