main logo
3512

Iadul pe Pământ în California: 31 de morți și 228 de dispăruți

Treizeci şi una de persoane au murit în incendiile care devastează nordul şi sudul Californiei, alimentate de rafale de vânt violente care îngreunează lupta împotriva flăcărilor, relatează AFP.

Iadul pe Pământ în California: 31 de morți și 228 de dispăruți

10:00 Alte şase corpuri au fost găsite în nordul Californiei, devastat de incendiul denumit "Camp Fire", a anunţat duminică seara (ora locală) şeriful comitatului Butte, Kory Honea, transmite Știri.md cu referire la News.

Alte 228 de persoane au fost date dispărute.

Incendiul a distrus peste 6.700 de locuinţe şi afaceri la Paradise, un oraş cu 26.000 de locuitori, un lucru fără precedent în California.

Pompierii au anunţat duminică faptul că au reuşit să controleze sinistrul în proporţie de 25%.

Flăcările s-au extins pe 45.000 de hectare şi se aflau duminică în apropierea de Pădurea naţională Plumas.

08:10 Sute de mii de oameni au fost evacuați, 40.000 de hectare au fost deja mistuite şi peste 3.000 de pompieri intervin eroic. Dar stingerea focului ar putea dura trei săptămâni. Potrivit unei ipoteze, dezastrul ar fi pornit de la niște scântei produse în spatele unei companii de utilități, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Flăcările se extind necontrolat, alimentate de vânt şi uscăciune. La nord de Sacramento, districtul Butte, se confruntă cu un incendiu monstruos, care a devenit cel mai distrugător înregistrat vreodată în California. Începând de joi dimineaţă, când a izbucnit, a înghiţit peste 6.700 de clădiri. Printr-o ironie sfâşietoare, oraşul Paradise s-a transformat peste noapte în Iadul pe pământ.

“E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore”, spune un localnic.

Toţi cei care îşi găsesc casa şi amintirile de-o viaţă făcute scrum sunt şocaţi.

Pompierii se tem că vântul imprevizibil şi umiditatea redusă prognozate pentru zilele următoare vor agrava situaţia.

Alte două focare fac ravagii în sudul Californiei. Cel botezat Woolsey şi-a dublat dimensiunile peste noapte şi a dus la evacuarea a trei sferturi din populaţia oraşului Malibu, unde locuiesc şi multe vedete.

Flăcările au distrus şi complexul studiourilor Paramount, unde s-au filmat numeroase pelicule şi seriale precum “Dosarele X” şi “Mentalistul”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării