main logo
340

Huawei dă în judecată guvernul american împotriva unei legi privind securitatea globală

Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a anunţat joi că a dat în judecată guvernul american, contestând o lege care interzice agenţiilor federale să achiziţioneze produsele companiei, relatează Associated Press şi CNN.

Huawei dă în judecată guvernul american împotriva unei legi

Este cea mai agresivă mişcare a Huawei, de a lupta împotriva administraţiei Trump, care susţine că tehnologiile folosite de producătorul de echipamente de telecomunicaţii şi smartphone-uri reprezintă o ameninţare la adresa securităţii globale, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

Compania a anunţat joi că a intentat un proces prin care solicită unui tribunal federal american modificarea unei prevederi din Legea privind autorizarea apărării naţionale, care a fost adoptată în luna august. Huawei pretinde că o parte din lege încalcă Constituţia Statelor Unite, prin faptul că a scos în evidenţă un individ sau un grup pentru a fi pedepsiţi fără a fi judecat îm prealabil.

„Această interdicţie este nu numai ilegală, ci şi restricţionează Huawei să se angajeze într-o concurenţă loială, dăunând în cele din urmă consumatorilor din SUA", a declarat vicepreşedintele Huawei, Guo Ping, la o conferinţă de presă la sediul companiei din oraşul chinez Shenzhen.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării