main logo
568

Huawei a fost dată afară din organizația Wi-Fi Alliance

Huawei primește lovitură după lovitură. Compania din China este eliminată din Wi-Fi Alliance. Ce înseamnă asta și cum vor fi afectați clienții?

Huawei a fost dată afară din organizația Wi-Fi Alliance

După ce Donald Trump a adăugat Huawei pe lista neagră a companiilor, veștile proaste se cumulează pentru gigantul chinez. Huawei a pierdut accesul la sistemul de operare Android, nu mai poate achiziționa componente de la Qualcomm, Intel, Microsoft și nici de la ARM, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Acum, compania pierde calitatea de membru a Wi-Fi Alliance, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra businessului.

„Wi-Fi Alliance respectă pe deplin ordinul dat recent de Departamentul de Comerț din SUA, însă nu revocăm calitatea de membru a Huawei, ci limităm temporar participarea Huawei Technologies la activitățile Wi-Fi Alliance”, au spus reprezentanții organizației. E un mod voalat de a spune că nu vor să-i dea afară, dar nu prea au de ales.

Wi-Fi Alliance este un consorțiu de companii, printre care Apple, Qualcomm, Broadcom, Intel, dar și alții, ce influențează dezvoltarea noilor tehnologii wireless. Acestă pierdere temporară a calității de membru nu înseamnă pentru Huawei că nu va mai putea crea produse Wi-Fi, dar înseamnă că gigantul chinez nu va mai putea influența dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi.

Cu alte cuvinte, dacă firma chineză pierde această calitate de membru, pe termen lung, ar putea înseamna ca Huawei să fie mult mai puțin competitivă pe produse Wi-Fi decât competitorii.

Un posibil răspuns ar fi ca producătorul de telefoane să creeze un alt consorțiu Wi-Fi sau să se alăture unei alte organizații ce nu are sediul în SUA. Există alte opțiuni viabile, dar gigantului chinez îi va fi greu să concureze pe o piață globală fără Wi-Fi Alliance.

Mai mult, compania din China a fost eliminată din SD Association, ceea ce va însemna că viitoarele telefoane Huawei nu vor avea un slot pentru card microSD. Și, cum era de așteptat, toate dispozitivele companiei au fost scoase de Google din lista telefoanelor Android recomandate pentru companii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării