main logo
3038

Hohote de plâns: Părinţii distruşi de durere îşi îngroapă micuţii

Lacrimi şi durere fără margini în Kemerovo. Localnicii îşi iau rămas bun de la victimele incendiului din centrul comercial "Zimniaia Vișnia".

Hohote de plâns: Părinţii distruşi de durere îşi îngroapă micuţiiHohote de plâns: Părinţii distruşi de durere îşi îngroapă micuţii

Printre cei care au ars de vii este o bunică şi doi dintre nepoţii ei. Pentru a rezista şi a-i putea petrece pe ultimul drum, rudele lor au fost ajutaţi de medici şi psihologi, scrie publika.md.

Incendiul a curmat viaţa şi a două persoane din familia Mihin. Un bărbat în vârstă de 27 de ani şi fiul lui de doar cinci ani au murit după ce au rămas captivi în cinematograful cuprins de flăcări. La ceremonia funerară au participat sute de oameni, pe care îi uneşte doar suferinţa. 

„Este îngrozitor atunci când mor copii. Maturii sunt întotdeauna vinovaţi. Responsabilitatea o poartă nu doar conducerea mall-ului, dar şi cei care nu au deschis uşile şi nu au apăsa butonul de pornire a sistemelor antiincendiu", a precizat o femeie.

În alt capăt al oraşului, a fost înmormântată o fetiţă de zece ani. Părinţii copilei spun că rana creată de această tragedie nu va mai putea fi tratată: "Nu voi putea trăi fără ea. Fetiţa noastră e aici!"

Autorităţile locale au anunţat că pe parcursul zilei şi alte victime vor fi incinerate sau înmormântate. Între timp, acheta continuă. Forţele de ordine au anunţat că toate cele 64 de corpuri neînsufleţite au fost recuperate.

Ieri, a avut loc prima şedinţă de judecată în acest caz. Printre primii care au făcut declaraţii în faţa magistraţilor este managerul centrului comercial, Nadejda Sudenoc. Femeia a declarat că incendiul ar fi fost provocat de un grup de adolescenţi, care s-ar fi răzbunat pe paznicii care i-au alungat de mai multe ori din mall. Ea se jură că uşile cinematografului nu erau încuiate cu cheia, ci au rămas blocate din cauza unei erori de sistem.

Declaraţiile Nadejdei Sudenoc se bat însă cap în cap cu cele ale directorului firmei responsabile de securitate.

65 de oameni, dintre care 25 de minori, sunt internaţi cu arsuri şi probleme respiratorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării