main logo
2888

Harlamov s-a adresat lui Lukașenko: Nu vă transformați în fiare

Comediantul rus Garik Harlamov l-a îndemnat pe președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko să pună punct violențelor dintre protestatari și forțele de ordine.

Harlamov s-a adresat lui Lukașenko: Nu vă transformați în fiareColaj: știri.md

Pe o rețea de socializare, umoristul scrie că de obicei nu se implică în istorii politice, însă situația din Belarus iese de sub control, transmite Știri.md.

"Am vizitat de multe ori orașele Minsk sau Brest și le admiram pentru curățenia lor, iar pentru Alexandr Lukașenko simțeam o simpatie. Cu toate acestea, acum atitudinea mea față de autoritățile din Belarus s-a schimbat. 

Acum văd cum batiușka își bate și își împușcă cetățenii săi. Belarușii au dreptul să protesteze și să-și expună punctul lor de vedere, iar pentru asta ei nu trebuie să fie umiliți și bătuți, altfel s-ar putea „termina foarte rău”", a menționat Harlamov.

Totodată, umoristul rus a declarat că îi susține pe belaruși în aceste momente grele și a îndemnat conducerea țării și forțele de ordine să nu se "transforme în fiare".

Amintim că belarușii au ieșit în stradă după ce s-a anunțat că Aleksandr Lukașenko câștigă alegerile prezidențiale cu peste 80% dintre voturi. 

Conform datelor actuale, în timpul protestelor din Belarus au fost reținute peste 6.000 de persoane, au fost rănite peste 250, iar trei oameni au decedat. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării