main logo
864

Hackerii ruși de la Killnet cer eliberarea românului acuzat că i-a ajutat

Gruparea de hackeri ruși Killnet le-a transmis autorităților un mesaj marți, 3 mai, după anunțul privind identificarea unui cetățean român stabilit în Marea Britanie care i-ar fi ajutat în atacurile cibernetice comise în țara noastră.

Hackerii de la Killnet cer eliberarea românului acuzat că i-a ajutatFoto: știri.md

”Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum le poți spune oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? Este stupid. 

Aveați nevoie doar de o persoană care să-și asume vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor”, au scris hackerii pe contul de Telegram, transmite Știri.md cu referire la ziare.com.

killnet

Aceștia le dau autorităților un termen de 48 de ore pentru eliberarea cetățeanului român. În caz contrar, gruparea amenință cu atacuri cibernetice de amploare.

”Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova. Voi distruge întreaga structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Abia atunci veți începe să realizați că ați făcut o greșeală”, au mai scris hackerii.

Mesajul a fost transmis după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că un cetățean român din Marea Britanie este suspectat că i-a sprijinit pe hackerii ruși de la KillNet, acesta fiind identificat. Numele suspectului este Ioan Feher, un tânăr de 23 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării