main logo
466

Hackerii i-au spart contul directorului Twitter

Contul directorului Twitter, Jack Dorsey, a fost spart de un grup de hackeri intitulat Chuckling Squad (Echipa care chicotește), transmite Business Insider.

Hackerii i-au spart contul directorului Twitter

De pe contul de Twitter al lui Dorsey au fost trimise mesaje rasiste, precum ”Hitler este nevinovat”, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Un val de postări rasiste au inundat timp de 15 minute contul lui Dorsey. Unul dintre hackeri a scris ”Fuck Niggers!”, altul ”Nazi Germany did nothing wrong” (”Germania nazistă nu a greșit cu nimic”). Un altul a scris ”Dacă merg la închisoare, tot voi chichoti”. Încă nu se știe cu exactitate cum hackerii au intrat pe contul șefului Twitter. 

Grupul a distribuit un link către un server de mesagerie al Discord, dar Discord a șters serverul după numai câteva minute. Tweet-urile au fost trimise de pe un serviciu de mesagerie intitulat Cloudhopper, care a fost cumpărat de Twitter în 2010, însă acum nu mai este disponibil pentru public. 

Se pare că Dorsey a folosit o versiune a Cloudhopper la începutul acestui an, deși majoritatea postărilor sale sunt trimise de pe un iPhone. 

Angajații Twitter au reușit să securizeze contul șefului lor la 15 minute de la atacul de vineri după-amiază și acum încearcă să identifice sursa atacului. Ei susțin că nu sunt indicii care să arată că sistemele informatice folosite de companie ar fi compromise.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării