main logo
426

Guvernul rus cere anchetarea contaminării țițeiului exportat prin conducta Drujba

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat lansarea unei anchete care să clarifice cauzele contaminării țițeiului exportat spre Europa prin conducta „Drujba” (Prietenia) din era sovietică.

Rusia cere anchetă privind țițeiului exportat prin conducta Drujba

Guvernul cere ca ancheta să înceapă în următoarele șapte zile, iar rezultatele să fie comunicate Procuraturii Generale, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

La Beijing, președintele rus Vladimir Putin a declarat că „ancheta trebuie condusă” în primul rând în Rusia, la Transneft, compania care are monopolul conductelor.

Cu câteva ore mai devreme, vicepremierul Dimitri Kozak a anunța că în decurs de două săptămâni Rusia va putea livra din nou țiței, la calitate acceptabilă, prin Drujba. Kozak a vorbit după o întrevedere la Minsk cu delegații din Polonia, Ucraina și Belarus.

Pe 19 aprilie, Polonia și Belarus anunțau că nu mai acceptă țiței livrat prin conducta sovietică pentru că este „contaminat” cu clor organic și de „proastă calitate”. 

Transneft a precizat, după ce a sistat temporar livrările spre Europa, că țițeiul ar fi putut fi contaminat „în mod voit, într-un act criminal”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării