main logo
2045

Grupul Transoil, în spatele celui mai mare transport de cereale din Rusia

Grupul TransOil anunță că a asigurat cel mai mare transport de cereale de 100.000 de tone pe un vas maritim, care merge de la Novorossiisk, Federația Rusă, către clienții din Orientul Mijlociu.

Cine stă în spatele celui mai mare transport de cereale din RusiaFoto: agroexpert.md

„Este, de asemenea, primul și cel mai mare transport operat vreodată de la oricare dintre terminalele rusești de cereale”, susţine grupul Transoil, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Operaţiunea a devenit posibilă datorită noii dane de mare adâncime 40A din portul Novorosiisk, care a fost pusă în funcțiune în iulie 2021 şi este administrată de KSK Grain Terminal.

Aceasta este parte a DeloPorts, un activ de stivuire al grupului de companii Delo, controlat de milionarul rus Sergey Shishkarev (locul 147 în clasamentul Forbes Russia al celor mai bogaţi ruşi cu o avere de 700 milioane dolari).

„Este o mare realizare pentru TransOil și pentru toate părțile implicate.

Această expediere marchează fiabilitatea și nivelul ridicat de eficiență ale costurilor livrate prin lanțul de aprovizionare TransOil”, susţine Vaja Jhashi, CEO-ul TransOil.

Potrivit DeloPorts, cargoul cerealier cu o capacitate de 120.000 de tone a plănificat încărcarea a peste 95.000 tone de cereale pentru livrare în Orientul Mijlociu. Expeditor este Agroindustrial Corporation AST Company M, unul dintre clienții cheie ai KSK și unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din Rusia.

De notat că grupul Trans-Oil, ce include peste 20 de companii din Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina, Cipru, Irlanda şi Elveţia, este controlat de Vaja Jhashi.

Considerat cel mai mare grup agroindustrial din Republica Moldova, în august 2021 Trans-Oil şi-a mutat sediul la Bucureşti.

Datele grupului arată că, în primul semestru al exercițiului financiar 2022 (1 iulie 2021-30 iunie 2022), veniturile grupului au crescut cu 86,3% față de primul semestru al exercițiului financiar 2021.

Vânzări record de 1,25 miliarde de dolari au fost atinse pe baza diversificării eficiente a operațiunilor de originare și a programului de finanțare al Grupului, disponibil la începutul sezonului în regiunea Mării Negre.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării