main logo
1261

Gruparea Stat Islamic revendică atacul cu cuțit din Germania

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul cu cuțit din orașul german Solingen, Germania, soldat cu moartea a trei persoane și rănirea altor opt, transmit agențiile internaționale de presă.

Gruparea Stat Islamic revendică atacul cu cuțit din GermaniaFoto: agerpres.ro

Într-un comunicat difuzat de brațul său de propagandă Amaq, gruparea jihadistă a afirmat că „autorul atacului asupra unei adunări de creștini din orașul Solingen” este unul dintre membrii săi, care a acționat pentru „răzbunarea musulmanilor din Palestina și de pretutindeni”, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Bărbatul încă este căutat în Germania. Poliția a reținut un adolescent care ar putea avea legătură cu un atac cu cuțitul.

Atacul a avut loc în Fronhof, o piață din orașul din vestul Germaniei, unde cântau formații live în cadrul unui festival care marca cea de-a 650-a aniversare a orașului. Autoritățile au anulat evenimentele din restul weekendului.

Markus Caspers, un oficial din cadrul biroului procurorului public din Duesseldorf, a declarat că autoritățile tratează atacul ca pe un posibil incident terorist, deoarece nu există niciun alt motiv cunoscut, iar victimele nu par a avea legătură între ele.

Un oficial al poliției, Thorsten Fleiss, a declarat că atacatorul părea să vizeze gâtul victimelor sale.

Ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a vizitat scena crimei din Solingen sâmbătă dimineață. El a declarat ziariștilor că a fost un atac țintit asupra vieții umane.

„Autorul trebuie să fie prins rapid și pedepsit cu toată rigoarea legii”, a scris cancelarul federal Olaf Scholz într-o postare pe X.

Înjunghierile și împușcăturile mortale sunt relativ rare în Germania. Guvernul a anunțat la începutul acestei luni că dorește să înăsprească normele privind cuțitele care pot fi purtate în public prin reducerea lungimii maxime permise, potrivit Reuters.

Solingen, cunoscut pentru industria sa de fabricare a cuțitelor, este un oraș cu aproximativ 165.000 de locuitori.

Atacul are loc înaintea a alegerilor care vor avea loc luna viitoare în Turingia, Saxonia și Brandenburg, în care Alternativa pentru Germania (AfD), formațiune de extremă dreapta antiimigrație, are șanse de câștig.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării