main logo
832

Grup criminal, deconspirat în Ucraina: Printre bănuiți sunt și moldoveni

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deconspirat un grup infracțional specializat în transportarea potențialilor teroriștii în Europa.

Grup criminal, deconspirat în Ucraina: Printre bănuiți sunt și moldoveniFoto: Getty Images

Potrivit autorităților statului vecin, membrii grupului ar fi Angajații Serviciului de Migrație precum și un număr de oficiali din ambele părți ale frontiere moldo-ucrainene, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md.

Serviciul de securitate a anunțat pe 3 noiembrie că a finalizat o operațiune specială, care a fost desfășurată concomitent pe teritoriul a două țări – Ucraina și Moldova. 

Potrivit aceleiași surse, indivizii transportau cetățeni din CSI și din unele țări cu risc sporit de terorism în Uniunea Europeană.

Băuniții activau după o schemă bine gândită. Aceștia făceau duplicate false ale pașapoartelor moldovenești pentru străini, sub pretextul pierderii pașaportului. 

Documentele depuse pentru „restabilirea” pașaportului includeau informații fictive despre presupusa naștere a unei persoane în Ucraina. 

Ca urmare, complicii acestora din statul vecin, înregistrau străini într-unul dintre orașele ucrainene și îi înregistrau ca cetățeni ai Ucrainei. De asemenea, se raportează că acest „serviciu”  costa de la 3 la 5 mii de euro și dura de la 2 la 4 luni.

Toate circumstanțele se stabilesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării