main logo
1009

Greșeală, descoperită pe bancnotele de 50 de dolari din Australia

46 de milioane de bancnote noi de 50 de dolari australieni, aflate în prezent în circulaţie, a fost tipărite cu un cuvânt scris greşit, care apare de trei ori.

Greșeală, descoperită pe bancnotele de 50 de dolari din AustraliaGreșeală, descoperită pe bancnotele de 50 de dolari din Australia

Banca de Rezervă a Australiei a scris greșit cuvântul „responsabilitate”, în engleză. Mai exact, în loc de „responsibility”, a scris „responsibilty”, ultimul „i” lipsind din cuvânt, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Cu toate astea, bancnota nu își pierde valoarea și poate fi folosită, inclusiv pentru schimburi valutare.

Reprezentanții băncii au recunoscut că au greșit și au anunțat că vor repara greșeala în următoarele bancnote care vor fi printate.

Cele circa 46 de milioane de bancnote din polimer pe care apare greşeala de literă, cu o valoare totală de 2,3 miliarde de dolari australieni (1,6 miliarde de dolari americani), au fost puse în circulaţie în octombrie. Greșeala a fost observată de cineva abia după aproape șase luni.

După ce a primit un nou design în 1995, bancnota de 50 de dolari australieni îl înfăţişează, pe una dintre feţe, pe scriitorul şi inventatorul David Unaipon, din comunitatea indigenă, iar pe verso apare prima femeie parlamentar din Australia, Edith Cowan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării