main logo
442

Grecia: Închisoare cu suspendare pentru agresorii primarului din Salonic

Trei greci, numiţi derbedei de extremă dreapta de către guvernul elen, au fost condamnaţi miercuri la închisoare cu suspendare pentru agresarea şi lovirea sâmbăta trecută a primarului oraşului Salonic, Yiannis Boutaris, în timpul unei adunări comemorative.

Grecia: Închisoare cu suspendare pentru agresorii primarului din SalonicÎnchisoare cu suspendare pentru agresorii primarului din Salonic.

Un tribunal a decis o sentinţă de 21 de luni de închisoare cu suspendare în cazul unuia dintre agresori, un bărbat în vârstă de 20 de ani, pentru vătămare corporală periculoasă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Acuzaţi la rândul lor pentru pagube materiale şi tulburări, ceilalţi doi acuzaţi, în vârstă de 20 şi respectiv 36 de ani, au fost condamnaţi la 14 luni de închisoare cu suspendare.

Cei trei, precum şi un al patrulea agresor arestat, care, fiind minor, va fi judecat separat, l-au atacat fizic şi verbal pe primarul Yannis Boutaris, în vârstă de 75 de ani, în timpul unei adunări desfăşurate sâmbătă la Salonic (nord) pentru comemorarea etnicilor greci ucişi de armata otomană în zona Mării Negre în timpul şi după Primul Război Mondial, eveniment la care iau parte prin tradiţie familiile victimelor şi simpatizanţi ai dreptei.

Primarul a fost atacat verbal, trântit la pământ şi s-a aruncat cu sticle înspre el, pentru ca în final să fie ajutat de un poliţist să se îndepărteze de la faţa locului.

Primarul din Salonic, cunoscut ca susţinător al unei relaxări a relaţiilor tradiţional încordate cu Turcia, precum şi al drepturilor minorităţilor, inclusiv ale celor sexuale, şi al caracterului multicultural al oraşului, al doilea ca mărime din Grecia, a declarat că incidentul de sâmbătă reprezintă o demonstraţie de forţă fascistă.

Guvernul şi toate partidele parlamentare din Grecia, cu excepţia formaţiunii de extremă dreapta Zori Aurii, au condamnat incidentul şi au cerut aducerea responsabililor în faţa justiţiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării