main logo
650

Grecia, în criză: Supermarketurile vând produse de bază la prețuri fixe

Guvernul de la Atena a ajuns la un acord cu marile magazine pentru a vinde produse de bază la prețuri fixe. Măsura i-a surprins pe mulți, iar primele rezultate sunt bune, însă rămâne de văzut dacă e de ajuns.

Grecia, în criză: Supermarketurile vând produse de bază la prețuri fixe

Înainte de a fi pronunțat pentru prima oară termenul de criză a costului vieții, aceasta ajunsese deja în Grecia, transmite Știri.md cu referire la spotmedia.ro.

„Era acolo pentru toată lumea pe rafturile supermarketurilor. Acum opt luni, erau atât de multe produse cu prețuri pe care mulți greci nu și le permiteau. Costurile au crescut cu mult înaintea războiului din Ucraina”, spune Panagiota Kalapotharakou, care conduce asociația pentru drepturile consumatorilor Ekpizo.

În aceste condiții, pentru grupurile care îi reprezintă pe consumatori a fost o mare surpriză că, atunci când s-a discutat despre necesitatea unor măsuri de ajutor pentru a contracara creșterea inflației, Guvernul a ales să se concentreze pe bunurile de bază.

Măsura propusă de Ministerul Comerțului a intrat în vigoare în noiembrie. Guvernul de centru-dreapta va aplica această schemă până la sfârșitul iernii, ca sprijin pentru persoanele vulnerabile împotriva scumpirilor. Programul nu implică subvenții guvernamentale.

Lanțurile de magazine au acceptat programul și vând produsele din coșul de bază cu etichete de culoare albastră.

Citește continuarea pe spotmedia.ro.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării