main logo
664

Grădina zoologică din Berlin și-a prezentat ursuleţul polar de trei luni

Înot, căţărare şi o plimbare în aer liber: un pui de urs polar de numai trei luni şi jumătate şi-a făcut apariţia vineri în faţa presei la grădina zoologică Tierpark din Berlin, în ajunul prezentării sale publice.

Grădina zoologică din Berlin și-a prezentat ursuleţul polar de trei luni

Micuţa, care nu are încă un nume, şi mama sa, Tonya, au ieşit dimineaţă în spaţiul exterior din piatră neagră al acestei grădini zoologice din estul Berlinului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro

Capitala Germaniei mai dispune de o grădină zoologică în partea de vest a oraşului.

Sub un cer cenuşiu, ele s-au scufundat în apă şi au înotat împreună sub obiectivele numeroşilor jurnalişti înarmaţi cu camere de luat vederi şi aparate de fotografiat.

Ursuleţul, un mare fan al tumbelor, îşi va face debutul sâmbătă în faţa publicului la Tierpark.

Născută pe 1 decembrie, ea şi-a petrecut timpul până acum în interior, puii de urşi polari fiind foarte fragili în primele săptămâni de viaţă. Chiar şi în captivitate, şansele nou-născutului de a supravieţui mai mult de trei luni sunt slabe, potrivit Tierpark.

De exemplu, Tonya a pierdut trei pui în mai puţin de doi ani, între care Fritz, care a murit de hepatită în martie 2017 la numai patru luni. În ianuarie 2018, un alt pui a murit la 26 de zile.

Naşterea unui urs polar provoacă entuziasmul berlinezilor care caută mereu un succesor pentru Knut, un ursuleţ care a emoţionat întreaga planetă la naşterea sa în 2006, la cealaltă grădină zoologică din Berlin, în vestul oraşului. Knut a murit subit în 2011, lăsându-şi fanii îndureraţi.

Ameninţat de topirea banchizei, ursul polar este clasat "vulnerabil" de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi face parte dintr-un program european de reproducere.

Картинки по запросу ursulețul polar Tonya

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării