22 noi, 2019 21:18
465
0
Google va plăti un premiu de 1,5 milioane de euro. Cine îl poate obține
22 noi, 2019 21:18
465
0

Google mărește considerabil sumele pe care este dispus să le plătească celor ce descoperă vulnerabilități în sistemul de operare Android, anunță techcrunch.com.

Foto: Getty Images

Când Google a introdus propriul program de recompensare pentru depistarea vulnerabilităţilor sistemului Android, cea mai mare sumă care putea fi primită era de 38.000 de dolari, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Suma a crescut odată cu popularitatea sistemului Android. Au fost realizate tot mai multe teste, care au scos la lumină din ce în ce mai multe vulnerabilităţi. 

Pe acest fond, Google a anunțat în această săptămână cel mai mare premiu pentru descoperirea acestora, de 1,5 milioane de dolari.

Google va plăti această sumă pentru descoperirea modului în care un hacker poate implementa un cod fără să aibă acces fizic la dispozitiv, poate executa codul după ce dispozitivul a fost restartat, sau poate accesa cipul de securitate al dispozitivului.

Sesizarea unei vulnerabilităţi care să îndeplinească aceste condiţii va fi plătită de către Google cu până un milion de euro. 

Dacă sesizarea este făcută pentru una din versiunile anterioare ale Android, compania va acorda un bonus de 50% care duce la suma maximă de 1,5 milioane de dolari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter