main logo
325

Google sistează toate reclamele politice înaintea învestirii lui Joe Biden

Google a anunţat firmele de publicitate că sistează toate reclamele politice pe platformele sale cel puţin până la 21 ianuarie, a doua zi după ceremonia de preluare a mandatului noului preşedinte al SUA, Joe Biden.

Google sistează reclamele politice înaintea învestirii lui Joe Biden

Alphabet, compania care deține Google, a precizat, prin intermediul unui e-mail, că decizia a fost luată ca urmare a violenţelor care au avut loc săptămâna trecută, la Capitoliul SUA, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Întreruperea vizează toate reclamele care se referă la impeachment – procedura de demitere a lui Donald Trump de către Congres – la inaugurare lui Joe Biden sau la protestele de la Capitoliu.

Măsura va intra în vigoare începând de joi; nu sunt exceptate nici organizaţiile de ştiri, nici reclamele comerciale.

O purtătoare de cuvânt a Google a declarat că firma a utilizat o versiune limitată a politicii privind „evenimentele sensibile” începând cu asaltul de la Capitoliul SUA, din 6 ianuarie; nu au mai fost permise reclamele care se refereau la violenţele motivate politic.

Totodată, Google urmăreşte interzicerea conţinutului care poate exploata evenimente cum ar fi urgenţele sanitare sau dezastrele naturale.

În e-mailul respectiv, Google le-a reamintit agenţiilor de publicitate politica sa împotriva reclamelor care incită la ură sau violenţă.

„Având în vedere evenimentele de săptămâna trecută, suntem extrem de vigilenţi privind aplicarea regulilor la orice reclame care pot fi interpretate rezonabil ca încălcări ale acestei limite”, a arătat gigantul serviciilor internet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării