main logo
567

Google are aplicația care îți poate salva viața în caz de accident

Pentru evenimentul la care lansează și telefoanele Pixel 4, Google a pregătit o aplicație care poate salva vieți. Dat fiind că telefoanele moderne au accelerometru și giroscop, compania vrea să folosească acești senzori ceva mai bine.

Google are aplicația care îți poate salva viața în caz de accident

Astfel, aplicația poate suna la serviciul de urgență, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Personal Safety – și nu e clar dacă acesta va fi numele – aplicația va fi, în primă faza, pentru telefoanele Google Pixel și doar în Statele Unite ale Americii. Prin aplicația asta, pe care o poți vedea ca ceva similar Apel 112, telefonul „simte” când ai accident cu mașina.

În momentul în care un telefon Google sesizează accidentul, sună automat la numărul de urgență. Dacă n-a fost nimic grav, poți opri acțiunea asta. Totodată, mai există opțiunea în aplicație să anunți persoane apropiate că ai probleme.

Această aplicație Google s-ar putea dovedi vitală în numeroase cazuri

Poți spune că, în primă fază, aplicația va da rateuri. Poate. Dar, când procesul va fi perfecționat, aceasta ar putea deveni o funcție de bază în Maps sau chiar în sistemul de operare. Mai ales că toate telefoanele au hardware necesar ca să sesizeze un accident.

Partea și mai bună, tot o paralelă cu dezbaterea despre sistemul 112 din România, e că telefonul are locația ta deja.

Funcționalitatea apare, deocamdată, ca „PIXEL_2019_EXPERIENCE”. Și acesta poate fi un indiciu că Google vrea să extindă opțiunea drept o experiență de utilizare a Android. Oricum, va fi interesant de văzut cum se descurcă Personal Safety în primul an, în America.

Telefoanele Google vor fi anunțate pe 15 octombrie. Cea mai mare noutate ar fi sistemul Motion Sense care folosește un senzor similar radarului ca să poți interacționa cu telefonul doar prin gesturi. 

România, din fericire, e pe harta disponibilității opțiunii, ceea ce-i face pe mulți să creadă că telefoanele ar veni oficial și la noi. Nu există nicio informație oficială care să confirme asta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării