main logo
426

Gigantul american Intel va investi 5 miliarde de dolari în Israel

Gigantul american Intel a anunțat că va investi 5 miliarde de dolari în Israel pentru extinderea producției la fabrica sa din Kiryat Gat, scrie Reuters.

Gigantul american Intel va investi 5 miliarde de dolari în IsraelGigantul american Intel va investi 5 miliarde de dolari în Israel

Intel este unul dintre cei mai mari angajatori și exportatori din Israel, scrie libertatea.ro.

Ministerul de Finanțe al Israelului a anunțat că societatea va investi 5 miliarde de dolari între 2018 și 2020 și că a fost de acord ca o șesime din bani să meargă către furnizorii locali.

Intel va primi o reducerea de 5% la impozitul pe profit din partea Israelului, iar autoritățile analizează și posibilitatea acordării unui grant de 700 de milioane de shekeli, echivalentul a 195 de milioane de dolari.

Intel a exportat produse și servicii în valoare de 3,6 miliarde de dolari în 2017, echivalent cu 8% din exporturile de înaltă tehnologie ale țării.

Gigantul Intel a fost depășit anul trecut de către Samsung, care a devenit astfel cel mai mare producător de semiconductori din lume.

Mai nou, presa a scris că inclusiv Apple vrea să înlocuiască procesoarele Intel de pe linia de laptopuri MacBook.

Israelul, pol tehnologic

Israelul a devenit în ultimii ani unul dintre polii tehnologici ai lumii. Facebook a cumpărat în 2012 compania de recunoaștere facială Face.com cu 60 de milioane de dolari, iar în anul următor a cumpărat compania de analize de date Onavo.

Anul trecut, Microsoft a cumpărat compania de securitate israeliană Hexadite cu 100 de milioane de dolari și firma de cloud computing Cloudyn.

În fine, Apple a cumpărat producătorul de memorii flash Anobit cu 500 de milioane de dolari în 2011, iar anul trecut a preluat compania de securitate cibernetică RealFace. În 2013, Apple a cumpărat producătorul de senzori 3D PrimeSense pentru 345 milioane de dolari.

Mai nou, și compania de stocare a datelor Dropbox vrea să investească în Israel, dar în domeniul învățării automatizate, scrie Reuters în altă parte. Dropbox a cumpărat în 2015 CloudOn în Israel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării