main logo
3069

Gestul unei bande criminale în timp ce primea închisoare pe viață

Cinci membrii ai bandei de stradă Trinitarios, condamnați vineri pentru uciderea brutală a unui tânăr, au făcut semne „de armă” în timp ce erau condamnați la închisoare pe viață.

Gestul unei bande criminale în timp ce primea închisoare pe viațăFoto: nytimes.com

Cei cinci membrii ai bandei Trinitarios, formată din americani dominicani, l-au ucis pe Lesandro Jr. Guzman în cartierul Bronx din New York, după ce l-au confundat cu o altă persoană, relatează The New York Post, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Crima a avut loc în data de 20 iunie 2018, iar băiatul ucis avea doar 15 ani.

Doi dintre bărbații condamnați la închisoare au demonstrat în timpul citirii sentinței că nu regretă absolut deloc fapta comisă, în momentul în care au început să râdă și să arate semne de armă, specific Trinitarios, către un fotograf prezent în sală.

Jonaiki Martinez Estrella, cel care l-a înjunghiat pe Guzman în gât, moment surprins pe o cameră de supraveghere din zonă, a fost condamnat la închisoare pe viață fără drept de apel sau eliberare condiționată.

Ceilalți patru membri ai Trinitarios au fost condamnați la închisoare pe viață, cu posibilitate de eliberare condiționată după 25 de ani.

Gestul făcut de doi dintre criminali era un semn specific bandei Trinitarios, a declarant o sursă din poliție.

Gestul este un simbol national al bandei Trinitarios, originară din zona Washington, dar care s-a extins până în statul Iowa.

„Semnul reprezintă împușcarea sistemului, reprezintă faptul că Trinitarios vor rămâne ceea ce sunt pentru totdeauna, chiar dacă sunt puși în închisoare. Au fost aroganți încă de la început”, a declarat sergentul Lou Savera, expert în analiza comportamentului bandelor criminale și fost polițist în cadrul NYPD.

„Asta au vrut să demonstreze pe parcursul procesului, că nu le e frică de sistem și că e mai important să fie membrii unei bande decât viața unei persoane”, a menționat Savera.

Картинки по запросу Trinitarios

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării