main logo
419

Germania vrea restricții pentru Facebook la colectarea datelor

Facebook colectează, în continuare, enorm de multe date personale despre tine, însă situația are șanse să se schimbe în bine pe viitor.

Germania vrea restricții pentru Facebook la colectarea datelor

O mulțime de companii îți colectează datele personale, însă e greu de crezut că vreuna o face la un nivel mai ridicat decât Google și Facebook. Cei din urmă au și avut ceva probleme legale din cauza asta, iar încrederea utilizatorilor în companie a scăzut, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Germania vrea să împiedice rețeaua socială să mai colecteze anumite date personale ale utilizatorilor. Autoritățile de la Federal Cartel Office sunt îngrijorate de modul în care site-ul oferă acces la date personale către aplicații și site-uri terțe, inclusiv către Instagram și WhatsApp.

Încă nu e clar cât de repede Facebook ar trebui să își schimbe practicile. Cel mai probabil, compania va avea de respectat un termen limită, în loc să-i fie cerute reforme imediate. Astfel, firma va avea ceva timp la dispoziție să pună lucrurile în ordine și să facă schimbarea. În caz că nu respectă noile reguli, site-ul ar putea primi amenzi de până la 10 milioane de euro.

Legiuitorii din Germania au decis deja că Facebook și-a abuzat poziția din piața rețelelor sociale pentru a colecta date fără acordul utilizatorilor. În plus, Facebook a negat că a avut astfel de practici, într-un comentariu făcut celor de la Bild. Compania nu e de acord cu decizia de la Federal Cartel office și susține că ”va continua să își apere poziția”, conform unui purtător de cuvânt.

Deciziile din Germania nu vor împiedica Facebook să colecteze date personale, dar ar putea schimba modul în care aceștia o fac. În plus, site-ul și-ar putea schimba modul de operare și la nivel european, având în vedere că Germania este membră UE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării