168
0
Germania va analiza modalităţile de a reduce la zero emisiile de carbon până în 2050
168
0

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat că guvernul său va analiza modalităţi de a reduce la zero emisiile de carbon ale ţării sale, până în 2050, pentru a ajuta la contracararea schimbărilor climatice.

Doamna Merkel a subliniat că, în cazul în care vor fi înaintate propuneri realiste, Germania se va alătura iniţiativei de săptămâna trecută, avansate de nouă state din Uniunea Europeană, de a aduce blocul comunitar către această ţintă, transmite Știri.md cu referire la Rador.ro

Săptămâna trecută, cancelarul Merkel a rezistat presiunii din partea unor state, între care şi Franţa, de a susţine angajamente mai ambiţioase ale UE în privinţa climei. 

Merkel îşi doreşte un calendar clar al modalităţilor de a atinge acest obiectiv mai dificil, înainte de a exprima un angajament ferm. Subiectul climei devine tot mai pregnant pe agenda politică. 

În ultimele zile, oameni de ştiinţă din Hawaii au înregistrat unele dintre cele mai ridicate concentraţii de dioxid de carbon măsurate vreodată în atmosferă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter