main logo
852

Germania nu-l recunoaște pe Lukașenko ca președinte al Republicii Belarus

Germania nu-l recunoaște pe Alexandr Lukașenko drept președinte al Republicii Belarus.

Germania nu-l recunoaște pe Lukașenko ca președinte în BelarusFoto: tass.ru

Declarația a fost făcută de un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, la scurt timp după ce liderul de la Minsk a fost învestit în funcție pentru cel de-al șaselea său mandat, miercuri, într-o ceremonie care a fost devansată și pregătiră în secret, pe fundalul protestelor opoziției, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Seibert a explicat că Germania nu recunoaște rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale belaruse din 9 august, spunând că nu au fost îndeplinite „condițiile minime pentru alegeri democratice”. 

Ceremonia depunerii jurământului de către Lukașenko a cauzat noi proteste de stradă, la Minsk, unde opoziția protestează neîncetat de peste șase săptămâni. 

Svetlana Țihanovskaia, candidata opoziției care a fost forțată să plece din Belarus după alegeri, a declarat că Lukașenka nu este președinte legitim. 

Într-un discurs pentru Adunarea Parlamentară a OSCE, ea a spus că „învestirea sa secretă” a lui Lukașenka o „tentativă de acaparare a puterii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării