main logo
470

Germania își va majora bugetul pentru apărare cu patru miliarde de euro

Ministrul de finanţe german, Olaf Scholz, va prezenta un proiect de buget pentru apărare pentru 2019 care include majorări semnificative pentru forţele armate.

Germania își va majora bugetul pentru apărare cu patru miliarde de euroGermania își va majora bugetul pentru apărare cu patru miliarde de euro

Bugetul forţelor armate ar urma să crească la 42,9 miliarde de euro, o majorare de 4 miliarde de euro comparativ cu anul anterior, a declarat luni pentru dpa o sursă guvernamentală, transmite Știri.md, cu referire la Agerpres

Germania este sub presiunea aliaţilor din NATO, în special a Statelor Unite, de a-şi majora bugetul pentru apărare.

Între timp, armata germană (Bundeswehr) a fost implicată într-o serie de scandaluri în ultimii ani din cauza blindatelor vechi şi a altor echipamente defectuoase.

Conform unor informaţii din presă, unitatea desemnată să asigure îndatoririle faţă de NATO în 2019 duce lipsă nu doar de blindate, dar şi de veste antiglonţ, haine de iarnă şi corturi.

Reducerea cheltuielilor a fost unul din principiile politicii de apărare în Germania timp de peste un sfert de secol. Ministrul apărării, Ursula von der Leyen, a promis să pună capăt austerităţii la acest capitol începând din 2016. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării