main logo
437

Germania adoptă a treia identitate de gen pentru persoanele intersexuale

Persoanele intersexuale din Germania se pot identifica începând cu 1 ianuarie printr-un al treilea gen, conform unei noi legi adoptate în decembrie.

Germania adoptă a treia identitate de gen pentru persoanele intersexualeGermania adoptă a treia identitate de gen pentru persoanele intersexuale

Persoanele care nu se încadrează în definiţia biologică de femeie sau bărbat, pot alege acum categoria „divers” în documentele oficiale. Cei care aleg această opţiune vor avea nevoie de un certificat de la medic, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Persoanele intersexuale sunt născute cu caracteristici atât masculine cât şi feminine, care pot apărea la naştere sau mai târziu în viaţă.

Alte ţări au aprobat legi similare în ultimii ani pentru a recunoaşte persoanele intersex.

Curtea Constituţională din Austria a luat o decizie similară în iunie, iar Australia, Noua Zeelandă, Malta, India şi Canada au aprobat măsuri pentru a gestiona problemele întâmpinate de cetăţenii intersexuali.

ONU susţine că până la 1,7% din populaţia mondială este născută cu caracteristici intersex, aproximativ acelaşi număr de persoane cu păr roşcat.

Multe astfel de persoane sunt discriminate sau forţate să se opereze din cauza acestor caracteristici.

Germania a permis anterior persoanelor intersexuale să nu aleagă între masculin şi feminin ca gen în 2013. Însă în 2017, Curtea Constituţională a decis că toate personale au dreptul de a avea un gen asociat după un test efectuat pe o persoană înregistrată ca femeie a demonstrat că nu poate fi asociată niciunui gen.

Parlamentul Germaniei a aprobat modificarea legii în decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării